MVO STATEMENT

maatschappelijk & duurzaam ondernemen

“Practice what you preach”

Al sinds de oprichting in 2013, is duurzaamheid een belangrijke kernwaarde van Now New Next. Een duurzame toekomst bereiken we niet alleen; daarvoor is samenwerking en actie de sleutel tot succes. Ook wij dragen ons steentje bij om een positieve impact te maken op het milieu, de mens en onze omgeving. Soms groter, maar vaak zit het in de optelsom van vele kleine initiatieven.

DUURZAAMHEID & MILIEUBEWUSTZIJN:

Duurzaam pand
Het Wagenhuis is een historische plek die in 2021 duurzaam is gerenoveerd. De vloer, muren en het dak zijn volledig geïsoleerd. De vloerverwarming is in 3 compartimenten aangelegd, zodat we die los van elkaar kunnen bedienen en op dak liggen 20 zonnepanelen. Het pand heeft Energielabel A+++ en is 0 op de meter.

Living Lab True Price Café
Geïnspireerd door de missie en visie van ‘True Price’ maken we in Het Koffiehuis onzichtbare kosten van koffie, thee en frisdrank inzichtelijk. Tijdens ons experiment van 2021 t/m 2023 betaalde je in Het Wagenhuis de echte prijs; dat is de commerciële prijs + sociale + ecologische kosten. Met deze methode worden verborgen kosten transparant gemaakt en de echte prijs zichtbaar.

Auto’s rijden tot ze helemaal op zijn
We geloven in het benutten van de volledige levensuur van auto’s. Met de energie die wordt besteed aan het produceren van een auto, kun je 5 jaar rijden! Babette Porcelijn heeft ons bewust gemaakt dat het voor autobezitters beter is je auto helemaal op te rijden voordat je een nieuwe koopt.

Bereikbaarheid OV
Openbaar vervoer is efficiënt, milieuvriendelijk en toegankelijk voor iedereen. Ook Het Wagenhuis is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Utrecht Centraal is er een rechtstreekse verbinding naar Station Breukelen. Met slechts 15 minuten wandelen ben je op kantoor of neem de bus of de (OV) fiets.

CTOUCH Scherm

CTOUCH-scherm
Ons presentatiescherm is van CTOUCH, ’s werelds meest duurzame fabrikant van touchscreens. Ze verbruiken gemiddeld 29% minder energie dan andere merken, gaan lang mee, hebben een lagere CO₂-uitstoot en garanderen een transparante toeleveringsketen zonder slavernij en kinderarbeid.

Vega lunch

Vega lunch
Bij ons genieten we dagelijks van een 100% vegetarische lunch. Wist je dat vlees, nummer 2 in de impact top 10, bij een gemiddeld voedingspatroon twee derde van de impact door eten en drinken veroorzaakt? Dat is erg veel! Vegetarisch eten is niet alleen gezond en lekker, maar vooral goed voor de planeet.

Zero Art
In Het Wagenhuis schitteren unieke schilderijen en kunstwerken aan de muren. Onze kunstcollectie omarmt ‘Zero Art’, een beweging die zich richt op circulair materiaalgebruik. De speling met licht en minimale kleuren maakt het tijdloos en altijd inspirerend. Kunst en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand!

Hergebruik van materialen interieur
Onze bar is gemaakt van overgebleven badkamertegels van Ariane. En de gouden tegeltjes aan de muur zijn afkomstig van snijverlies van een groothandelaar. Zonde om weg te gooien. De plantenbakken, zijn oude paspoppen en het grootste deel van de meubels komen uit archief verkopen.

Afval scheiden

Scheiding afval
Vanzelfsprekend scheiden wij ons afval. Materialen als papier, glas en plastic kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Daarom helpen ook wij graag een handje mee door actief afval te scheiden bij de bron.

Milieuvriendelijke producten:

Bocca koffiebonen
Onze koffiebonen zijn van het Bocca. Het koffiemerk zet zich in voor mens & milieu. Bocca is een van de weinige B-Corp gecertificeerde koffiebedrijven in Nederland die de gehele koffieketen beheert. Van deze (h)eerlijke koffie mogen wij dagelijks genieten.

Dilmah thee
Dilmah thee is een theemerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige kwaliteit, ethische productie en sterke betrokkenheid bij duurzaamheid en welzijn van de mensen die onderdeel zijn van het productieproces. Losse thee geeft ook nog eens meer smaak en zorgt voor minder afval. A cup of Kindness.

Thijs Drinks
Onze sapjes zijn van THIJS Drinks. THIJS maakt lekkere en verantwoorde frisdranken van overtollig vers fruit, natuurlijk laag in calorieën, minder zoet en erg lekker. Alle fruitpulp resten worden omgezet tot biogas óf gebruikt voor veevoer. Zo gooien ze niets weg.

Marie-Stella-Maris
We gebruiken graag producten van Marie-Stella-Maris. Het merk doneert een vast bedrag om wereldwijd schoon drinkwaterprojecten te ondersteunen. Marie-Stella-Maris streeft naar duurzame productie en  (refill) verpakkingen, waarbij ze gebruikmaken van natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten.

CTOUCH Scherm

Havermelk als optie
Voor een duurzamere keuze bieden we havermelk als alternatief aan. Havermelk vereist minder ontbossing en heeft relatief weinig land en water nodig, in tegenstelling tot koemelk. Een fijn koffiemomentje met een goed gevoel.

FLOX Flowers

FLOX Flowers
Onze bloemen en planten zijn van FLOX FLOWERS. FLOX levert kunstbloemen en planten die haast niet van echt te onderscheiden zijn. Bloemen zijn vervuilend, er zijn veel pesticiden voor nodig, luchtvracht en je hebt elke week afval. Daarnaast leveren kunstbloemen ook gemak op;
ze staan er het hele jaar fris bij. Met een abonnement kunnen we deze bloemen blijven hergebruiken en hoeft er dus niets verspilt te worden.

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID & ARBEIDSPRAKTIJKEN:

Empower de vrouw
Financiële zelfredzaamheid van vrouwen is een belangrijk onderwerp dat meer aandacht verdient. In Nederland is slechts 20% van de vrouwen volledig financieel onafhankelijk. Wij staan voor meer geld in handen van vrouwen, moedigen vrouwen aan om de regie over hun eigen leven te behouden en vechten voor gelijkwaardigheid. Bij NNN is er aandacht voor de vrouw en wordt iedereen gelijk beloond.

Ethisch & sociale verantwoordelijkheid
Het waarborgen van goede arbeidsomstandigheden, een eerlijk loon, veiligheid en het respecteren van de rechten van werknemers is belangrijk. Daarom werken we nooit over, is er een open communicatiestructuur en zitten we ergonomisch op goede stoelen (merk Hermann Miller) in een prettige omgeving.

Persoonlijke ontwikkeling medewerkers

Persoonlijke ontwikkeling medewerkers
Groeien in wie je bent en wat je doet, dat leidt tot innovatie, mooie relaties en verbeterde prestaties. Met onze bedrijfswaarden en persoonlijk ontwikkelingsplan als leidraad, worden we aangemoedigd kwaliteiten zoals o.a. AI en leiderschap te ontwikkelen die bijdragen aan ons gezamenlijk succes.

We leiden jong talent op

Opleiden jong talent
De Jeugd heeft de toekomst. Daarom bieden wij jong talent de mogelijkheid bij ons stage te lopen.

icoon Vertrouwenspersoon

Extern vertrouwenspersoon
Linda van Frankly HR is onze externe vertrouwenspersoon die beschikbaar is voor alle persoonlijke vragen op geheel onafhankelijke wijze. Ze biedt onze werknemers advies en ondersteuning daar waar dat nodig is.

GEMEENSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID:

Oogstaandeel moestuin
Wij hebben een oogstaandeel bij Hof van Gunterstein in Breukelen. Wekelijks oogsten we biologische groenten en kruiden. Zo dragen we met elkaar bij aan een nieuwe en duurzame manier van landbouw. En krijgen medewerkers de gehele zomer de mogelijkheid hun groenten vers van het land te halen.

Spreken voor het goede doel

Spreken voor het goede doel
Twee keer per jaar spreken we voor het goede doel. Bedrijven kunnen een in-house spreeksessie bij ons boeken en de Sprekersfee wordt dan 100% gedoneerd aan een goed doel. We vinden het belangrijk om niet weg te kijken van de actualiteiten in de wereld en daarom doen we iets. Dat voelt goed.

Kennisoverdracht nieuwe generatie

Kennisoverdracht nieuwe generatie
We spreken op universiteiten en hogescholen om studenten een inkijkje te geven in praktijk cases. Door het delen van trends en te vertellen over projecten, inspireren en motiveren we studenten om aan de slag te gaan en bij te dragen aan innovatieve en creatieve branche.

Verspreiding info/kennis duurzaam verpakken

Verspreiding info/kennis duurzaam verpakken
Over duurzaamheid weten we veel en dat nemen we in elk traject van onze klanten mee. Van slim verpakkingsontwerp tot duurzame oplossingen. We spreken graag over duurzaamheid en maken daar trendrapporten over. We willen een verschil maken, soms wat opdringerig maar nooit activistisch.

Netwerkstijl

Netwerkstijl
Samenwerken doe je niet alleen. Wij werken netwerkstyle met experts van verschillende achtergronden die ons ondersteunen.
Ariane is een echte verbinder en knoopt alles aan elkaar, ideeën maar ook mensen.

LOGO

CONTACT

Ariane van Mancius
E| ariane@nownewnext.nl
T| +31 647078094

Post- & bezoekadres
Herenstraat 1
3621 AP Breukelen
Nederland

Bedrijfsinfo

KVK | 77719514
BTW nummer | NL861107615B01

volg ons

Copyright © 2024 NOW NEW NEXT